Ανέφερε μεταξύ άλλων ο Π. Φιλίππου:
- -Ο δήμος Σαρωνικού αντιμετώπισε υποδειγματικά την κακοκαιρία Ελπίδα. Ήμασταν εγκαίρως έτοιμοι, είχαμε προμηθευτεί αλάτι και κατά τη χιονόπτωση εκτός από τα μηχανήματα του δήμου, επιστρατεύσαμε και ιδιωτικά μηχανήματα προκειμένου να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι. Ο δήμος δεν σταμάτησε στιγμή να είναι λειτουργικός Όμως το κεντρικό κράτος «πιάστηκε στον ύπνο». Είναι απαράδεκτο να κλείνουν κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας, είτε είναι ιδιωτικοί ειτε δημόσιοι και να κινδυνεύουν άνθρωποι.
- Ο δήμος Σαρωνικού αντιμετώπισε υποδειγματικά την κακοκαιρία Ελπίδα. Ήμασταν εγκαίρως έτοιμοι, είχαμε προμηθευτεί αλάτι και κατά τη χιονόπτωση εκτός από τα μηχανήματα του δήμου, επιστρατεύσαμε και ιδιωτικά μηχανήματα προκειμένου να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι. Ο δήμος δεν σταμάτησε στιγμή να είναι λειτουργικός Όμως το κεντρικό κράτος «πιάστηκε στον ύπνο». Είναι απαράδεκτο να κλείνουν κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας, είτε είναι ιδιωτικοί ειτε δημόσιοι και να κινδυνεύουν άνθρωποι.
- Όπως σε όλη την Αττική υπήρχαν και σ’ εμάς προβλήματα ηλεκτροδότησης από τον ΔΕΔΔΗΕ. Αυτό που εξόργισε τους πάντες εκτός από τις ίδιες τις διακοπές ρεύματος ήταν το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανένας υπεύθυνος να ενημερώσει τους πολίτες σε μια στιγμή κρίσης, που για πολλούς θα μπορούσε να αποβεί μοιραία λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.
- Θεωρώ ότι υπάρχει μια απαξίωση του ΔΕΔΔΗΕ, υπάρχει πλημμελέσταστη συντήρηση του δικτύου και κάθε φορά που έχει καύσωνα ή κακοκαιρία πολλές περιοχές μένουν στο σκοτάδι. Μια από τις αιτίες θα πρέπει να αναζητηθεί στο ότι έχει ιδιωτικοποιηθεί και λειτουργεί μόνο με βάση την κερδοφορία. Όμως η ηλεκτροδότηση όπως και η υδροδότηση αποτελούν κοινωνικά αγαθά και η κεντρική διαχείριση πρέπει να ανήκει στο δημόσιο.
- Με ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή και σκέφτομαι στις επόμενες εκλογές να ασχοληθώ. Έχω πολυετή εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα δε στην Ανατολική Αττική, ξέρω ποιες υποδομές «πονάνε» και τι χρειάζεται για να επιλυθούνε τα προβλήματα.
- Στην Ανατολική Αττική, όπως και σε κάθε περιφερειακή ενότητα, πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο συντονιστικό κέντρο που θα συντονίζει τους φορείς σε περίπτωση κρίσης. Χρειάζεται κεντρικός σχεδιασμός και όχι πολυδιάσπαση.
- Από την πρόταση μομφής που έκανε η αξιωματική αντιπολίτευση μετά την κακοκαιρία, κερδισμένος είναι ο κόσμος και οι πολίτες που παρακολούθησαν τη συζήτηση. Ήταν αφορμή να έρθει στη Βουλή μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας ώστε να έχει γνώση ο πολίτης. Κερδισμένη εν τέλει είναι η Δημοκρατία.
- Το νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής είναι ένα πάγιο αίτημα που τελικά δεν έχει προχωρήσει παρότι είναι αναγκαίο. Έχουμε κάνει μια πρόταση, το Κέντρο Υγείας Καλυβίων, να γίνει εξελιχθεί σε μικρό νοσοκομείο με την προσθήκη ενός ορόφου, ώστε να μην πηγαίνουν τα ελαφρύτερα περιστατικά στα κεντρικά νοσοκομεία.
- Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της περιοχής μας είναι η αποχέτευση. Όλο το παραλιακό μέτωπο δεν έχει αποχέτευση. Δήμος με 23 χλμ παραλία και να έχει βόθρους δεν αρμόζει στον πολιτισμό μας. Πρόκειται να υπογράψουμε προγραμματική σύμβαση και χρονοδιάγραμμα των έργων με την ΕΥΔΑΠ. Όλο το παραλιακό μέτωπο θα αποχετευτεί στο τεράστιο ΚΕΛ που έχει γίνει στο αεροδρόμιο Είναι ένα από τα έργα που πιέζουμε να επισπευσθούν καθώς είναι πρώτης προτεραιότητας.
Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί: