Τα σοκολατάκια είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ολοκληρώσουμε ένα νόστιμο γεύμα ή για να κορέσουμε την ανάγκη μας για σοκολάτα. Συχνά, όμως, νομίζουμε πως το να τα φτιάξουμε είναι δύσκολο ή βαρετό, καθώς χρειάζονται πολλά συστατικά και αρκετή ώρα. Ε, λοιπόν, σας έχουμε μία συνταγή εύκολη, γρήγορη και πολύ γευστική. Την εγκρίνει μέχρι και η Martha Stewart!
Τι θα χρειαστείτε για τα σοκολατάκια:
1οογρ. κρέμα γάλακτος
100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (είτε γάλακτος είτε μαύρη)
1 κ.τ. εκχύλισμα βανίλιας
λίγο αλάτι
κακάο για το γαρνίρισμα
Πώς θα τα φτιάξετε:
Σε ένα κατσαρολάκι σιγοβράστε την κρέμα γάλακτος μαζί με το αλάτι. Όταν ζεσταθεί σε ένα μπολ ανακατέψτε την κρέμα με τα κουβερτούρα (την οποία έχετε κόψει σε κομματάκια), μέχρι να λιώσει. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για να σταθεί καλά (περίπου μία με δύο ώρες) και όταν είναι έτοιμο με ένα κουταλάκι φτιάξτε τα σοκολατάκια σας. Στη συνέχεια, κυλίστε τα μέσα σε ένα πιάτο που έχει ρίξει το κακάο και απολαύστε. Αν τα τοποθετήσετε σε αεροστεγές δοχείο μπορεί να αντέξουν στο ψυγείο μέχρι και δύο εβδομάδες, τα σοκολατάκια – για εσάς, δεν ξέρουμε.