Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση BeActiveHellas «Έλα να παίξεις κι εσύ Petanque στο Διόνυσο» από τον ΑΣΑ Διονύσου
Σε μια ηλιόλουστη και κατάλληλη για άσκηση Κυριακή, στις 16 Νοεμβρίου, ο ΑΣΑ Διονύσου στα γήπεδα του συλλόγου στη Σταμάτα, διοργάνωσε την ανοιχτή δράση BeActive «Έλα να παίξεις κι εσύ Petanque στο Διόνυσο», προσελκύοντας 25 άτομα κάθε ηλικίας που γνώρισαν από κοντά το ιδιαίτερο και απολαυστικό άθλημα της εδαφοσφαίρισης.
Οι συμμετέχοντες εκμεταλλεύτηκαν το εξαιρετικό πρωινό και γέμισαν τα δύο γήπεδα εδαφοσφαίρισης με κέφι, ζωντάνια και… ομηρικές μάχες! Πειράγματα, γέλιο, συνεργασία και αθλητική διάθεση συνέθεσαν μια υπέροχη ατμόσφαιρα, με όλους να παίζουν petanque «σαν μικρά παιδιά», ανεξάρτητα από ηλικία ή εμπειρία.
Πριν και κατά τη διάρκεια της δράσης, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τη φιλοσοφία και τη δομή της εδαφοσφαίρισης – Petanque, ενός αθλήματος ακρίβειας, στρατηγικής, συγκέντρωσης και δεξιοτεχνίας, το οποίο παίζεται στην ύπαιθρο σε έδαφος από χώμα ή χαλίκι και συνδυάζει πνευματική εγρήγορση, ομαδικό πνεύμα και άψογο συγχρονισμό χεριού–ματιού. Πρόκειται για ένα άθλημα προσιτό σε όλους, χωρίς απαιτήσεις εξειδικευμένης φυσικής κατάστασης, ιδανικό για άθληση, κοινωνικότητα και ψυχική ευεξία.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ενθουσιώδης, καθώς αρκετοί συμμετέχοντες γράφτηκαν επί τόπου στο τμήμα Εδαφοσφαίρισης του ΑΣΑ Διονύσου, κάνοντας πράξη το πνεύμα του ευρωπαϊκού προγράμματος άθλησης BeActive της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στη συμβολή του Προέδρου της Δ.Ε. Σταμάτας, Κοσμά Πέππα, ο οποίος βοήθησε καθοριστικά στη διαμόρφωση και προετοιμασία των γηπέδων, συμβάλλοντας έμπρακτα στην ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή.
Ο ΑΣΑ Διονύσου υπενθυμίζει ότι η εδαφοσφαίριση είναι επίσημα αναγνωρισμένο άθλημα από τη ΓΓΑ, ενώ ο Σύλλογος αποτελεί από το 2024 μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εδαφοσφαίρισης (ΕΟΕΔ), διαθέτοντας ήδη 12 ενεργούς αθλητές και σταθερά αυξανόμενη συμμετοχή.
Ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε;
Όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν το άθλημα και να ενταχθούν στο τμήμα Petanque του ΑΣΑΔ μπορούν να επικοινωνήσουν με την Έφορο του τμήματος, Αλεξάνδρα Τόκα (6974 852 220).
Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στα γήπεδα του Συλλόγου στη Σταμάτα, ενώ τα Σαββατοκύριακα διεξάγονται φιλικοί αγώνες.
Περισσότερες πληροφορίες: www.asad.gr



