Το πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λιμενικού έσβησε τη φωτιά και περισυνέλεξε τον μοναδικό επιβαίνοντα – Δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση
Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε ταχύπλοο σκάφος ελληνικής σημαίας, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Αυλάκι του Δήμου Μαρκόπουλου.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μαρκόπουλου και στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και το ιδιωτικό σκάφος «SEA SOS 1».
Το πλήρωμα του περιπολικού προχώρησε στην κατάσβεση της φωτιάς και στην περισυλλογή του κυβερνήτη, ο οποίος ήταν ο μοναδικός επιβαίνων στο ταχύπλοο.
Μεταφέρθηκε στο «Γ. Γεννηματάς»
Με τη συνδρομή του «SEA SOS 1», ο κυβερνήτης μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη.
Εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον διακόμισε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», προκειμένου να του παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη. Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.
Το ταχύπλοο οδηγήθηκε επίσης στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη με τη συνδρομή του ιδιωτικού σκάφους και στη συνέχεια ανελκύστηκε στην ξηρά με μέριμνα του ιδιοκτήτη του.
Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς
Προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά διενεργεί το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Μαρκόπουλου, που υπάγεται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


