Με απόλυτη επιτυχία και αστείρευτο κέφι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στις Αχαρνές, γεμίζοντας τους δρόμους της πόλης με χρώματα, μουσικές και χαμόγελα! Χιλιάδες καρναβαλιστές, μικροί και μεγάλοι, με πρωτότυπες στολές, εμπνευσμένες από την παράδοση και την καθημερινότητα παρέλασαν στους δρόμους της πόλης, χαρίζοντας χορό, κέφι, πολύχρωμα κονφετί και πολλά – πολλά χαμόγελα.
Σχολεία, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι συμμετείχαν δυναμικά, δίνοντας το δικό τους χρώμα και ρυθμό στην παρέλαση, που παρουσίασε ο γνωστός δημοσιογράφος Στέφανος Κωνσταντινίδης. Η γιορτή κορυφώθηκε στην κεντρική πλατεία του Αγίου Βλασίου με τη συναυλία της αγαπημένης τραγουδίστριας Lila, που με την ενέργειά της ξεσήκωσε το κοινό.
Την ικανοποίησή του για την καρναβαλική παρέλαση εξέφρασε ο δήμαρχος Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός: «Η πόλη μας υποδέχτηκε και φέτος τις Αποκριές με τα πιο φωτεινά της χρώματα και με το πιο όμορφό της χαμόγελο. Είναι μεγάλη ικανοποίηση για εμάς να βλέπουμε τα χαμόγελα και τη χαρά να ζωγραφίζονται στα πρόσωπα των συνδημοτών μας αλλά και των επισκεπτών της πόλης μας, ειδικά σε μια δύσκολη εποχή όπως η σημερινή. Έχουμε όλοι μας δικαίωμα στη δωρεάν διασκέδαση, στην αισιοδοξία, στην ομορφιά της ζωής. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συντελεστές, που εργάστηκαν με πλάνο και όρεξη, αλλά και τους χιλιάδες συμμετέχοντες που μας τίμησαν φέτος με την παρουσία τους.».
Στην κορυφαία αυτή εκδήλωση του Δήμου Αχαρνών έδωσαν το «παρών» η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Βασιλική Καβαλλάρη, στηρίζοντας με την παρουσία τους τη μεγάλη γιορτή της πόλης. Η Διεύθυνση Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου, που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, πέτυχε για ακόμα μια χρονιά να χαρίσει στους δημότες και επισκέπτες μια ξεχωριστή αποκριάτικη εμπειρία.