Βαθιά θλίψη στην κοινωνία των Χανίων στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού, σε ηλικία 67 ετών.
Ο Σεβασμιώτατος άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Τρίτης μετά από εγκεφαλικό που υπέστη σε ιδιωτικο νοσοκομείο Αθηνών που νοσηλευόταν ενώ πριν 2 εβδομάδες είχε υποβληθεί σε επιτυχές χειρουργείο στο έντερο.
Συνολικά είχε υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, η πρώτη από τις οποίες είχε γίνει τον Ιούλιου του 2024 και η δεύτερη πριν δύο εβδομάδες.
Δυστυχώς τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να καταλήξει, γεμίζοντας με θλίψη την κοινωνία των Χανίων.
Ο Δαμασκηνός Παπαγιαννάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1958.
Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1989. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην ίδια Σχολή.
Το 1976 εκάρη μοναχός. Στις 5 Ιουλίου 1981 χειροτονήθηκε Διάκονος και στις 31 Ιουλίου 1982 Πρεσβύτερος.
Υπηρέτησε ως Εφημέριος και Ιεροκήρυκας στην Μητρόπολη Κυδωνίας. Το 2001 διορίστηκε Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Κυδωνίας.
Στις 7 Νοεμβρίου 2006 εξελέγη παμψηφεί Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου από την Ιερά Ἐπαρχιακή Σύνοδο Κρήτης.
Στις 18 Νοεμβρίου 2006 χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου.