Συστατικά
- 200 γρ. λουκάνικα, χωριάτικα
- 100 γρ. σπανάκι
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 3 αβγά, μέτρια
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε τα λουκάνικα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, το μπούκοβο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος από το σπανάκι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Βάζουμε τη γέμιση από το τηγάνι σε ένα μπολ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το ξύσμα από το λεμόνι, τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στο μπολ με τη γέμιση και ανακατεύουμε με μια κουτάλα
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 θήκες για muffin που τις έχουμε βουτυρώσει.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα