Ο ένας σκληρός θα κάνει «μασάζ» στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατρίας, ο άλλος, δηλώνει έτοιμος να παραιτηθεί.
Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράφουν πολιτικό «διαζύγιο» για τα ομόφυλα ζευγάρια , ανεξάρτητα με το εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρει εν τέλει τη φόρμουλα για τους υπουργούς και υφυπουργούς που θα δυσκολευτούν να ψηφίσουν το επίμαχο σχέδιο νόμου, όταν φτάσει στη βουλή.
Από τη Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία μπαίνει σε ρυθμούς «σεμιναρίων» στα οποία θα πάρουν μέρος, εκτός από τον Άκη Σκέρτσο, τον υφυπουργώ παρά τω Πρωθυπουργώ, κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, τη Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Μαρία Συρεγγέλα, οι δυο Αντιπρόεδροι, Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης.
Το πολιτικό «διαζύγιο» Βορίδη – Άδωνι
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αρχικά με μισόλογα είχε εκφράσει επιφυλάξεις για την κυβερνητική πρωτοβουλία, δηλώνοντας πως θα περιμένει πρώτα να ακούσει τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού, επείσθη, για τα καλά, με τα όσα άκουσε από τον κ. Μητσοτάκη και αφού δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος πλέον για τους βουλευτές της ΝΔ να πουν «όχι», μπαίνει μπροστά ακόμα και στα φροντιστήρια του κυβερνώντος κόμματος.
Είναι η δεύτερη κατά σειρά φορά που ο κ. Γεωργιάδης αναλαμβάνει τη «βρώμικη δουλειά» – μετά από την τροπολογία για τους παράτυπους μετανάστες με αποτέλεσμα να έρχεται ξανά σε ευθεία αντιπαράθεση με τη «μεγάλη του αγάπη», τον Αντώνη Σαμαρά.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σαμαράς με μία αιχμηρή δήλωση αμφισβήτησε ευθέως τη φράση του πρωθυπουργού περί της αποχής για τους βουλευτές, όταν θα κληθούν να ψηφήσουν επί του σχεδίου νόμου.
Έτοιμος να παραιτηθεί ο Βορίδης
Την ίδια ώρα και ενώ το Μέγαρο Μαξίμου έχει μιλήσει ευθέως για την «αυξημένη θεσμική ευθύνη» των υπουργών, ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής εμφανίζεται έτοιμος να παραιτηθεί, με μία δήλωση αποφόρτισης, στον τόνο και στο ύφος που τον χαρακτηρίζει:
«Δε θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Θα αναλάβει κάποιος άλλος. Μια δουλειά είναι και αυτή, στις δουλειές συμβαίνουν διάφορα…».
Το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει «ελευθέρας» στους βουλευτές με το κενό περιεχομένου επιχείρημα περί της «ψήφου κατά συνείδηση» που ωστόσο, προβλέπεται από το Σύνταγμα αλλά δεν εφαρμόστηκε, πρόσφατα, στην τροπολογία για τους παράτυπους μετανάστες.