Υπέρ της επέκτασης του προαστιακού προς την Ραφήνα μέσω της κατασκευής νέας σιδηροδρομικής γραμμής από την περιοχή του Γέρακα και με πρόβλεψη νέας πρόσθετης στάσης «ΠΑΛΛΗΝΗ» στις Εργατικές Κατοικίες ή στην Εφορία, τάχθηκε ομόφωνα το Κοινοτικό Συμβούλιο Παλλήνης. Στην προοπτική αυτή καλεί σε συστράτευση και συλλογή υπογραφών όλους τους κατοίκους και όλους τους κοινωνικούς, πολιτιστικούς εκπαιδευτικούς και αθλητικούς φορείς προκειμένου το αίτημα αυτό να καταστεί ηχηρό και δυνατό και να προκριθεί από το Υπουργείο Υποδομών και την ΕΡΓΟΣΕ.
Σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ για τη σιδηροδρομική σύνδεση της πόλης και του επιβατικού λιμανιού της Ραφήνας προβλέπονται δύο χαράξεις – διαδρομές: Η πρώτη προβλέπει επέκταση της υφιστάμενης τερματικής γραμμής από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με ενδιάμεσες στάσεις στο Συνεδριακό Κέντρο του αερολιμένα, τα Σπάτα, στην Αρτέμιδα και τη διασταύρωση της Ραφήνας.
Η δεύτερη ξεκινά από την περιοχή του Γέρακα αρχικά κατά μήκος της ζώνης της παλιάς γραμμής Λαυρίου και στη συνέχεια μέσω του αυτοκινητοδρόμου Σταυρού – Ραφήνας καταλήγει στο λιμάνι με ενδιάμεσες στάσεις στην Αγ. Γερασίμου, την Αρτέμιδα και τη διασταύρωση της Ραφήνας.
Υπέρ της δεύτερης χάραξης συνηγόρησε το Κοινοτικό Συμβούλιο, το οποίο μετά από τη σχετική εισήγηση του Προέδρου, Νικόλαου Κούτρα, διεκδικεί τη χωροθέτηση και κατασκευή νέας πρόσθετης στάσης «ΠΑΛΛΗΝΗ» στις ανισόπεδες γέφυρες στο ύψος είτε της περιοχής των Εργατικών Κατοικιών, είτε της Εφορίας Παλλήνης εκεί που διασταυρώνονται η Αττική Οδός με την Οδό Εθνικής Αντιστάσεως.
Η επιλογή της διαδρομής αυτής σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέας στάσης είναι τεχνικά εφικτή με ιδιαίτερα υψηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και αναπτυξιακό πρόσημο για την οικονομία. Αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών, περιορίζει το κόστος και το χρόνο των μετακινήσεων, βελτιώνει την ασφαλή πρόσβαση και εξυπηρέτηση οικισμών και πόλεων της περιοχής. Ταυτόχρονα, μειώνει αισθητά τους κυκλοφοριακούς φόρους που επιβαρύνουν υπέρμετρα την Παλλήνη από τις καθημερινές μετακινήσεις κατοίκων, εργαζομένων, ταξιδιωτών και απροσδιόριστου αριθμού επισκεπτών από και προς την παράκτια ζώνη των Μεσογείων.