Έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχει στη διάθεσή της η REDS και το επικαιροποιημένο master plan που είχε αναθέσει στη Deloitte. Στόχος της μελέτης ήταν να επικαιροποιηθεί ο σχεδιασμός της επένδυσης, που θα καλύπτει τις ανάγκες σε βάθος 10ετίας, και να προσδιορισθεί το τελικό μίγμα χρήσεων.
Για την επένδυση μάλιστα έχει ήδη υπάρξει εκδηλωμένο ενδιαφέρον από δύο διεθνείς επενδυτές (και από την Αμερική). Την εξέλιξη αυτή είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας, μέσω διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος της Άκτωρ και μέτοχος της REDS, Χρίστος Παναγιωτόπουλος, παρουσιάζοντας τους άμεσους σχεδιασμούς της κατασκευαστικής.
Το προφίλ της επένδυσης
Το Προεδρικό Διάταγμα για την πολεοδόμηση της έκτασης στα Μεσόγεια εκδόθηκε την Άνοιξη του 2021 και αναμένεται η έκδοση της σχετικής ΚΥΑ.
Σύμφωνα με το πολεοδομικό σχέδιο και τον πολεοδομικό κανονισμό της Π.Ο.Α.Π.Δ, προβλέπεται οι οικοδομήσιμοι χώροι της συνολικής έκτασης ανάπτυξης του έργου να οργανωθούν σε τρεις ζώνες:
- επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
- προστασίας του κτιριακού συγκροτήματος του εργοστασίου Καμπά
- προστασίας του Σταθμού Κάντζα του Αττικού Σιδηροδρόμου
Επίσης προβλέπονται πεζόδρομοι, χώροι πρασίνου, κοινόχρηστοι χώροι και οικολογικοί αμπελώνες.
Σύμφωνα με τον υπολογισμό, θεωρείται ότι έως το καλοκαίρι του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των αδειοδοτήσεων και μετά θα ξεκινήσει η κατασκευαστική περίοδος που θα διαρκέσει περίπου 4 χρόνια.
“Το 2026 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο στο σύνολο του, ένα έργο που θα αλλάξει τον όμιλο και έχει πανελλαδική εμβέλεια”