Την Τρίτη το πρωί βρέθηκε πτώμα άντρα στα Βοτσαλάκια του Πειραιά με σακούλα στο κεφάλι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr πρόκειται για τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ και μέλος της χρυσής ομάδας του Πανελληνίου Παναγιώτη Μανιά. Την επώδυνη διαδικασία της αναγνώρισης του πτώματος που για δύο ημέρες ήταν στα αταυτοποίητα του νεκροτομείου, έκαναν σήμερα το πρωί η πρώην σύζυγος του και η κόρη του. Συγκινημένη αλλά και συγκλονισμένη η πρώην σύζυγος του Παναγιώτη Μανιά ειδοποίησε φίλους του και παλιούς συναθλητές του μεταξύ αυτών και ο Βασίλης Γκούμας ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που άκουσε για τελευταία φορά τη φωνή του 88χρονου θρύλου του ελληνικού αθλητισμού.
Η μεγάλη ομάδα του ΠΓ: Αριστερά όρθιοι: Χολέβας, Παπαδήμας, Μανιάς, Ρουμπάνης. Καθιστοί αρ.: Μπουρνέλος, Ξύδης, Στεφανίδης.
Πριν από λίγο ενημερώθηκε και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ο οποίος συγκλονίστηκε και αμέσως δεσμεύτηκε να αναλάβει η ΕΟΚ τα έξοδα της κηδείας του. Ηταν ένας υπεραθλητής, δεν ήταν μόνο μπασκετμπολίστας αλλά και σούπερ αθλητής του στίβου και αν ζούσε τα νεανικά του χρόνια σήμερα θα ήταν Ολυμπιονίκης. Με πήρε πήρε τηλέφωνο στις 9 το βράδυ. Δεν τον άκουσα καλά αλλά δε φαντάστηκα πως θα πάρει μία τέτοια απόφαση. Μακάρι να μπορούσα να του αλλάξω γνώμη. Αν τον είχα μπροστά μου θα τον μάλωνα. Θα τον έλεγα δειλό για να τον ταρακουνήσω. Ξέρω τι λέω. Τον αγαπούσα πολύ. Είμαι θυμωμένος και λυπημένος. Δε γίνεται να έχει τέτοιο τέλος ένας μεγάλος πρωταθλητής. Το τελευταίο διάστημα είχε έντονες σκέψεις, συγκρίνονταν συνεχώς με τα νέα παιδιά. Είχε μία άρνηση για όλα και του μιλούσα. Είχε ζωή μπροστά του αλλά το μυαλό του έκανε αρνητικές σκέψεις. Κρίμα. Μακάρι να τον έφερνα πίσω αλλά ξέρω πως δεν γίνεται», είπε ο Bασίλης Γκούμας.
Αγωνίστηκε στην ομάδα καλαθοσφαίρισης του Πανελληνίου και ήταν μέλος της «Χρυσής Πεντάδας» που κατέκτησε 3 πρωταθλήματα Ελλάδας (1953, 1955, 1957) και το Ευρωπαϊκό κύπελλο. Το 1953 κατέκτησε το πρωτάθλημα χωρίς ήττα ενώ το 1955 με διαφορά 84 πόντους μέσο όρο. Με την Εθνική Ελλάδος σε 24 αγώνες και σημείωσε 183 πόντους. (7,6 μ.ο.). Συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ 1951, στους Μεσογειακούς Αγώνες 1951 και 1955 και στην Ολυμπιάδα του 1952.
Αργότερα, υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας και στο αγώνισμα του μπριτζ, ενώ διακρίθηκε και ως αθλητής στίβου. Μπον βιβέρ, ευγενής, γνωστός στην κοσμική Αθήνα και με θητεία στο UCLA αλλά και σπουδές στις ΗΠΑ. Έκανε δύο γάμους και απέκτησε μία κόρη και έναν γιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr την προηγούμενη ημέρα από το μοιραίο βράδυ πήρε ένα ταξί από την Αθήνα και ζήτησε από τον ταξιτζή να τον πάει στον Πειραιά να «αυτοκτονήσει». Ο ταξιτζής φοβήθηκε και τον πήγε στο αστυνομικό τμήμα Δραπετσώνας. Ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε φίλους οι οποίοι έτρεξαν αμέσως στο αστυνομικό τμήμα, τον παρέλαβαν και τον πήγαν στο σπίτι του στην πλατεία Κολιάτσου ωστόσο ο 88χρονος ήταν αποφασισμένος να κάνει πράξη το απενονοημένο διάβημα.