Πέθανε τα ξημερώματα της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου σε ηλικία 68 ετών ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Ο τραγουδιστής, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν άρρωστος εδώ και μήνες και έφυγε από τη ζωή ξημερώματα σπίτι του. Στο πλευρό του τραγουδιστή μέχρι το τέλος ήταν και η σύζυγός του, Σοφία.
Ο Χρήστος Κυριαζής είχε αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό τραγούδι, σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία με τα δικά του τραγούδια τη δεκαετία του ’90. Ενώ όλοι τον γνώριζαν ως… επιπλοποιό, είχε πάντα μαζί του την κιθάρα του με την οποία συνέθεσε τις επιτυχίες που τον έκαναν γνωστό. Η μεγαλύτερη ίσως ήταν το τραγούδι «Μου θυμίζεις τη μάνα μου», αλλά και το «Έχω κλάψει». Ο δίσκος με το εν λόγω τραγούδι είχε γίνει πλατινένιος. Ένα τραγούδι που λέγεται ότι έγραψε για τη Βάνα Μπάρμπα.
Βάνα Μπάρμπα: «Ήμουν τυχερή που τον γνώρισα»
Η μυθολογία γύρω από το τραγούδι «Έχω κλάψει» είναι αντάξια της επιτυχίας του. Λέγεται ότι έχει γραφτεί για χάρη της Βάνας Μπάρμπα. Η ηθοποιός και ο τραγουδιστής παρέμειναν καλοί φίλοι, αλλά πριν από πολλά χρόνια έζησαν ένα μεγάλο έρωτα. Η ηθοποιός μίλησε με μεγάλη εκτίμηση στην Κατερίνα Καινούργιου για τον καλλιτέχνη λέγοντας ότι «ήμουν τυχερή που τον γνώρισα, ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος και δημιουργός».
Πιο συγκεκριμένα, η Βάνα Μπάρμπα σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ο Χρήστος είχε απομονωθεί τα τελευταία χρόνια. Είχε δίπλα του μια κυρία σπουδαία, στυλοβάτη στη ζωή του. Την Σοφία που φρόντιζε τα πάντα και νομίζω πως αυτή η γυναίκα χρειάζεται στήριξη αυτή τη στιγμή γιατί είχε αναλάβει όλη του την ζωή». «Τα θερμά συλλυπητήρια αξίζουν σε αυτή την γυναίκα, την Σοφία. Για μένα προσωπικά είναι ένα κομμάτι της ζωής μου που έφυγε οριστικά. Ήταν ένας πολύ μεγάλος συνθέτης, μια μεγάλη προσωπικότητα ο Χρήστος Κυριαζής. Ένα λαμπερό μυαλό, ένας μεγάλος συνθέτης και σπουδαίος άνθρωπος» πρόσθεσε με σπαραγμό. «Αυτή η εποχή όμως καμιά φορά τους ανθρώπους αυτούς τους εξοβελίζει, τους βγάζει έξω και κρατάει ανθρώπους υποδεέστερους και πιο δεύτερους και τρίτους».
Καλεσμένος στην εκπομπή «The 2Night Show» του Γρηγόρη Αρναούτογλου είχε βρεθεί πριν από 2 χρόνια ο Χρήστος Κυριαζής. Ο γνωστός τραγουδιστής είχε μιλήσει για την καριέρα του στο χώρο του θεάματος και παραδέχθηκε ότι ήταν λίγο… παράξενος στις ζωντανές εμφανίσεις του. Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε μια άγνωστη ιστορία από την καριέρα του. Όπως αποκάλυψε κάποτε είχε αποχωρήσει από το σχήμα ενός μαγαζιού, το οποίο αν και ήταν πολύ καλό, δεν είχε όμορφα καμαρίνια σύμφωνα με τον ίδιο.
Ποιος ήταν ο Χρήστος Κυριαζής
Ο Χρήστος Κυριαζής γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στα Καμίνια. Ο πατέρας του εργαζόταν ως επιπλοποιός και λόγω της οικογενειακής παράδοσης κι εκείνος έμαθε τη τέχνη. Ποτέ όμως δεν έκρυψε την αγάπη του για τη μουσική. Σε ηλικία 12 ετών πήρε μία χειροποίητη κιθάρα κι άρχισε να προσπαθεί μέσα από αυτήν, να μάθει τις νότες. Πέντε χρόνια αργότερα, έπαιζε με ένα μικρό rock συγκρότημα σε καφετέριες και ζαχαροπλαστεία της εποχής.
Λίγο καιρό αργότερα, βρέθηκε με την κιθάρα στο χέρι, στην Ιταλία. Εκεί πέρα από τις ανησυχίες του, απέκτησε και γνώσεις γύρω από την τέχνη, το έπιπλο, το ντεκόρ και την αισθητική. Επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από 2,5 χρόνια και ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση χωρίς όμως ποτέ να ξεχάσει τη μουσική. Έτσι, το 1986 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Όταν καθόμαστε σπίτι». Σε αυτό το άλμπουμ ξεχώρισαν τα τραγούδια «Έλα μωράκι μου», και το ομώνυμο ενώ στο δίσκο συμμετείχε και ο Γιώργος Μαργαρίτης με το «Μπρικάκι».
και το ομώνυμο ενώ στο δίσκο συμμετείχε και ο Γιώργος Μαργαρίτης με το «Μπρικάκι».
Δύο χρόνια αργότερα επέστρεψε με νέα δουλειά διατηρώντας πάντα τις rock επιλογές του. Το 1992 έκανε το μεγάλο «μπαμ» με το άλμπουμ «Μου θυμίζεις τη μάνα μου». Ο δίσκος έγινε πλατινένιος και όλα τα τραγούδια επιτυχίες. Το 1994 επέστρεψε με το «Η αγάπη είναι μία». Τα μαγαζιά που εμφανιζόταν στη λεωφόρο Συγγρού ήταν κάθε βράδυ γεμάτα, αλλά το 1995 αποφάσισε να μην ξανατραγουδήσει στις πίστες. Το 1997 κυκλοφόρησε το δίσκο «άλλο τι θέλω, άλλο τι μπορώ» μέσα από τον οποίο ξεχώρισε το τραγούδι «Στο ημεροβίγλι». Από τότε έβγαλε κι άλλες δουλειές που έμαθε το κοινό.
Στη συνέντευξη που έδωσε τον Γενάρη του 2020 στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο αγαπημένος καλλιτέχνης είχε μιλήσει για τη ζωή του, για την οικογένειά του, αλλά και το τραγούδι-θρύλος «Μου θυμίζεις τη μάνα μου» που το 1992 έμελλε να γίνει ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά τραγούδια της εποχής. «Ό,τι αγαπάω», είχε πει τότε για τη μητέρα του, «μου θυμίζει τη μάνα μου, πήρα πάρα πολλή αγάπη. Απίστευτη, ήμουν πολύ άτακτο παιδί, δεν μπορείς να φανταστείς τι έχω κάνει». Είχε επίσης μιλήσει για τα πολύ χαρούμενα παιδικά του χρόνια, που όμως στη συνέχεια έδωσαν τη θέση τους στα σκοτάδια, όταν άρχισαν οι έρωτες.
Όταν ρωτήθηκε για τη σχέση του με τη μουσική και το τραγούδι περιέγραψε πως όλα ξεκίνησαν όταν 8 ετών με μια κιθάρα που είχε πάρει ο αδερφός του και άρχισε να τραγουδάειτο «Βράχο-βράχο τον καημό μου». Είχε αποκαλύψει δε το άγχος στις live εμφανίσεις του, που δεν σταμάτησε ποτέ να έχει. «Μου αρέσει το στούντιο, στο live έχω πολύ τρακ, μετά το δεύτερο τραγούδι ηρεμώ. Την ίδια ώρα που ανοίγει η πόρτα για να βγω είναι δύσκολο. Κάθε φορά το ίδιο πράγμα». «Έχω λόξα με τις κιθάρες, είναι τα “κορίτσια” μου» είχε πει ο Χρήστος Κυριαζής.