«Έρχομαι σε μία συγκυρία δύσκολη, αλλά ταυτόχρονα ενδιαφέρουσα. Είναι γνωστές οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει όλος ο πλανήτης από τις τραγικές γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία. Είμαι όμως ταυτόχρονα και αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε ως χώρα και ως οικονομία να ξεπεράσουμε αυτές τις προσωρινές αναταράξεις» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, στη Σύρο, μετά και τη συζήτηση που είχε με τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία, αλλά και την επίσκεψή του στο δημαρχείο του νησιού.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη το 2021, που ανήλθε σε 8,3%, «είναι μία καλή γραμμή άμυνας απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τώρα λόγω της ακρίβειας».
Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού. «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι – κάτι το οποίο ενδιαφέρει ιδιαίτερα τις Κυκλάδες – για την τουριστική περίοδο του 2022. Δεν εκτιμώ ότι θα έχουμε σημαντικές επιπτώσεις από τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Όλοι οι πρόδρομοι δείκτες είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικοί και προσβλέπουμε σε μία πολύ καλή τουριστική περίοδο» ανέφερε.
Επενδύσεις για καλύτερους μισθούς και εισοδήματα για όλους»
«Παρακολουθώ με ενδιαφέρον», τόνισε ο Πρωθυπουργός, «όλες τις δράσεις επιχειρηματικότητας οι οποίες αναπτύσσονται από το Επιμελητήριο, συνολικά στις Κυκλάδες. Οι Κυκλάδες είναι μία πολύ ζωντανή γωνιά της πατρίδας μας ως προς την επιχειρηματικότητα και θέλω να διακρίνω ιδιαίτερα από τα στοιχεία της ανάκαμψης το γεγονός ότι αυξάνονται πολύ στη χώρα μας οι επενδύσεις. Επενδύσεις σημαίνει καινούριες θέσεις εργασίας και τελικά βέβαια σημαίνει καλύτερους μισθούς και καλύτερα εισοδήματα για όλους τους Έλληνες πολίτες».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και πάλι στο Νεώριο, όπου μετά τις ενέργειες που έγιναν για τη διάσωσή του εργάζονται πλέον 600 εργαζόμενοι.
Στη συνέχεια, στην Περιφερειακή Ενότητα Σύρου, ο πρωθυπουργός ήταν παρών στην υπογραφή των συμφωνιών, από την πλευρά των Ναυπηγείων, που εξασφαλίζουν τη δυνατότητα αερομεταφοράς για ιατρικούς λόγους από τη Σύρο σε νοσοκομεία της Αθήνας για το σύνολο του πληθυσμού, δρομολογούν τις ερευνητικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και τη μελέτη του ΕΛΚΕΘΕ για την κατάσταση του βυθού του λιμανιού της Ερμούπολης, ώστε να γίνουν όποιες ενέργειες αποκατάστασης κριθούν αναγκαίες.