Στην Ελλάδα σήμερα, περίπου 250.000 άνθρωποι ζουν με άνοια, με τη νόσο Alzheimer να αποτελεί τη συχνότερη αιτία, ευθυνόμενη για το 60 – 70% των περιπτώσεων. Επιπλέον, περισσότερα από 350.000 άτομα παρουσιάζουν Ήπια Νοητική Διαταραχή, η οποία συχνά αποτελεί το προστάδιο της άνοιας. Οι συνέπειες της νόσου δεν περιορίζονται μόνο στους πάσχοντες — κάθε ασθενής χρειάζεται την καθημερινή φροντίδα 2 έως 3 ατόμων, καθιστώντας την άνοια ένα ζήτημα που αγγίζει ολόκληρη την οικογένεια.
Με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Παιδικής Μέριμνας και Οικογένειας, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Μένης Βαμποράκη, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, διοργανώνουν και σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Γνωστικές Λειτουργίες και πρόληψη της άνοιας: ενισχύοντας τον νου σε κάθε ηλικία», την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025 και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου (Παπαδημητρίου 33, 4ος όροφος).
Η εκδήλωση στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την άνοια και τη νόσο Alzheimer, καθώς και στην παρουσίαση πρακτικών τρόπων πρόληψης, διατήρησης των γνωστικών λειτουργιών και ενίσχυσης της νοητικής υγείας σε όλες τις ηλικίες.
Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που, από το 2002, στηρίζει έμπρακτα τα άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους, μέσα από:
- τη λειτουργία 9 Κέντρων Ημέραςκαι 4 Κινητών Μονάδων Άνοιας
- τη δημιουργία Συμβουλευτικών Σταθμών Άνοιαςσε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ
- το πρόγραμμα «Φροντίδα στο Σπίτι για άτομα με άνοια»
- και μια σειρά διαδικτυακών υπηρεσιώνκαι της Γραμμής Βοήθειας για την Άνοια 1102.
Όλες οι υπηρεσίες της παρέχονται δωρεάν.
Οφείλουμε στον εαυτό μας και στους αγαπημένους μας, να ενημερωθούμε όλοι για τους πρακτικούς τρόπους πρόληψης και ενίσχυσης της νοητικής υγείας.
Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές!

 
		

