ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ: “Μεγάλο πρόβλημα η άναρχη διαχείριση προϊόντων εκσκαφών – κατεδαφίσεων. Πολλές και δικαιολογημένες οι καταγγελίες κατοίκων.”
Στην περιοχή του Δήμου μας λειτουργεί επίσημα ΑΕΚΚ (Απόβλητα Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων) για την αποκατάσταση του λατομικού χώρου Κυριακού, ενώ για τα λατομεία ΤΡΙΑΣ είναι υπό αδειοδότηση για την λειτουργία ΑΕΚΚ προς αποκατάσταση.
Πέραν αυτών επειδή σύμφωνα με τις χρήσεις γης του Προεδρικού Διατάγματος της 6/3/2003 ΦΕΚ 199Δ επιτρέπεται η ανακύκλωση σε περιοχές Γ2, η Περιφέρεια αδειοδοτεί μονάδες με χαμηλή ιπποδύναμη.
Με αυτό τον τρόπο έχουν δημιουργηθεί μερικές τέτοιες μονάδες οι οποίες επιβαρύνουν οικιστικές και εμπορικές περιοχές του Δήμου μας.
Στο πλαίσιο του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) που εκπονείται τώρα, ο Δήμος αποκλείει τη συγκεκριμένη χρήση, όπως επίσης και τη χρήση ανακύκλωσης διαφόρων άλλων ειδών (ΣΚΡΑΠ).
Επειδή η περιβαλλοντική επιβάρυνση και η όχληση είναι τεράστια, θα ληφθούν δραστικά μέτρα ώστε η λειτουργία τους να καταστεί ασύμφορη.
Επίσης, επειδή παρουσιάζεται και μια αλλοίωση του περιβάλλοντος, τόσο σε περιοχές Γ2 όσο και σε περιοχές του Διατάγματος Προστασίας Υμηττού από ανεξέλεγκτες εναποθέσεις μπάζων, επιχώσεις ρεμάτων και κοινόχρηστων χώρων (δρόμων), παρακαλούνται όσοι πολίτες έχουν στοιχεία των δραστών να προβαίνουν στις ανάλογες καταγγελίες και να δίνουν αυτά τα στοιχεία στο Δήμο.
Ο Δήμος Κρωπίας, ευαισθητοποιούμενος σε σχέση με τα όσα ανωτέρω σημεία ανακύκλωσης τέτοιας μορφής έχουν εγκατασταθεί, θα δράσει άμεσα για την απομάκρυνσή τους.