Συντονισμένη επιχείρηση πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία την Τρίτη 19 Αυγούστου στις Αχαρνές, με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών.
Πώς έφτασαν στα ίχνη τους
Η έφοδος οργανώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή του Τμήματος Επιχειρησιακών Δράσεων, της Υποδιεύθυνσης Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης και αστυνομικού σκύλου.
Σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν προηγηθεί πληροφορίες και «profiling» που αποκάλυψαν ότι οι συλληφθέντες πραγματοποιούσαν εμπόριο ναρκωτικών μέσα από το σπίτι τους.
Οι συλλήψεις
Στην επιχείρηση συνελήφθησαν δύο άτομα:
- μία 40χρονη γυναίκα,
- και ένας 35χρονος άνδρας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Τι κατέσχεσαν οι αστυνομικοί
Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1,1 γραμμαρίου,
- ξύλινο ρόπαλο 60 εκ. στην κατοχή της 40χρονης,
- αυτοσχέδιο ξύλινο ρόπαλο 80 εκ. στον 35χρονο,
- χρηματικό ποσό 2.596 ευρώ,
- δύο κινητά τηλέφωνα.
Έρευνες σε ακόμη τρία σπίτια
Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης έγιναν έρευνες και σε τρεις ακόμη κατοικίες της περιοχής, με αποτέλεσμα να προσαχθούν τρία άτομα για εξακρίβωση στοιχείων.
Ιστορικό της 40χρονης
Η γυναίκα έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές για παρόμοια και άλλα αδικήματα, ενώ της είχε επιβληθεί και περιοριστικός όρος.
Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. δημοσίευσε και βίντεο από την επιχείρηση, όπου καταγράφονται οι αστυνομικοί την ώρα της έρευνας.