Θύμα άγριας επίθεσης και ληστείας έπεσε ένα ζευγάρι το μεσημέρι της Τρίτης (13/5) στο Μαρκόπουλο, όταν δύο άτομα τους ξυλοκόπησαν και στη συνέχεια τους έκλεψαν το φορτηγάκι. Το όχημα βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα σε άθλια κατάσταση, διαλυμένο σχεδόν ολοσχερώς.
Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 2 το μεσημέρι, στην οδό Μπούκη – έναν πολυσύχναστο δρόμο με κατοικίες. Η γυναίκα, γεωπόνος στο επάγγελμα, είχε κατέβει από το αυτοκίνητο για να επιθεωρήσει τον κήπο ενός σπιτιού, ενώ ο σύζυγός της παρέμεινε στη θέση του οδηγού. Τότε, σύμφωνα με την καταγγελία, δύο άνδρες – Ρομά σύμφωνα με τις περιγραφές – επιτέθηκαν ξαφνικά στο ζευγάρι.
«Με πέταξαν κάτω, προσπαθούσα να τους σταματήσω»
Με δάκρυα στα μάτια, η γυναίκα μίλησε στην κάμερα του Star, περιγράφοντας τις τρομακτικές στιγμές:
«Με χτύπησαν, με πέταξαν κάτω… Σηκώθηκα για να μη μου κλέψουν το αυτοκίνητο. Ένα χέρι από πίσω με τραβάει από την μπλούζα… Μία που έπεσα κάτω και μία που σηκώθηκα να πιάσω το αυτοκίνητο», ανέφερε εμφανώς συγκλονισμένη.
Οι δράστες κατάφεραν τελικά να πάρουν το φορτηγάκι και εξαφανίστηκαν. Οι αρχές ειδοποιήθηκαν άμεσα και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και του οχήματος.
Το φορτηγάκι εντοπίστηκε διαλυμένο – «Δεν πίστευα στα μάτια μου»
Λίγες ώρες αργότερα, το όχημα εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε από γερανό στο αστυνομικό τμήμα. Η εικόνα του σόκαρε τη γυναίκα που ξέσπασε μπροστά στην κάμερα. Το φορτηγάκι ήταν χωρίς καπό, κινητήρα, πόρτες, φανάρια και ακόμη και χωρίς ταμπλό – κυριολεκτικά λεηλατημένο.
Οι δράστες φαίνεται πως λειτούργησαν μεθοδικά και ταχύτατα, απογυμνώνοντας πλήρως το όχημα μέσα σε λίγες μόνο ώρες.
Σε εξέλιξη οι έρευνες
Η αστυνομία έχει ξεκινήσει προανάκριση για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ εξετάζεται και υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οργανωμένου κυκλώματος που δραστηριοποιείται σε κλοπές οχημάτων με σκοπό τη διάλυση και πώληση εξαρτημάτων.